Friday, December 31, 2010

Tahun Baru,Azam Baru



Selamat tahun baru 2011 semua!! pejam celik,pejam celik..kejap saja masa berlalu meninggalkan kita.Entah sampai bila Allah swt pinjamkan usia di muka bumi-Nya ini..Mendoakan agar dapat memperbaiki diri lebih baik dari tahun lepas & dapat mempertingkatkan ibadah kepada-Nya..Semoga menjadi isteri solehah dan ibu penyanyang..insyaallah. Sama-samalah kita renungi diri kita sebelum & selepas ini.. :))




Hopes for a bright future
Affection & love
Peace for the heart
Prosperity that's unlimited
Year round fun

Good bye 2010
Welcome 2011

dari linda & danisha...



Monday, December 27, 2010

Terlalu Merindu


Rumah mak linda dah kembali sunyi sepi.Habis anak-anak buah dah balik.Lepastu mak abah pun turun Bukit Beruntung sebab hantar anak2 abang.Tinggal la bertiga dengan danisha & kiki huhu.Ada lagi yg nyibuk2..ayam2 dan si kera2 yg jahat!! :P

Bila anak2 buah dah tak dak,betul2 rasa sunyi.Kalau tak dulu pening kepala dengan rumah yang jadi huru hara.Siang malam asyik gado dengan lepa hihi.Dah tinggal dua beranak ni mula la teringat si suami jauh di lautan..sob..sob..sob.. linda betul2 rindukan hubby :(

Tadi keluar dengan danisha.Tak pi jauh2 pun.Cuma pusing-pusing Sungai Petani saja.Sampai la mek ni mengamuk ajak masuk dalam keta sebab dia dah mengantok sangat2.Cuba tengok gambar bawah ni.Tak sampai 5minit linda drive,toleh-toleh dia dah pengsan.Dengan gaya sopan yang tak tahan tu hihi :))




opsss..sudah terlentok

Kami yang terlalu merindui ayah!!



Gambar latest dari hubby masa turun US 18hb Dis baru ni...syok la dah berapa kali kapal keluar masuk port tu.Tempat shoping pun best2 belaka.Syukur alhamdulillah,hubby ingat jugak nak beli hadiah kat kami ^____^ .Sekarang ni Seri Balhaf tengah otw ke uk pulak.Jangka 2hb Jan sampai port.Syok la hubby.Jeles betul dapat gi merata.Dah la musim snow la ni..


owhh..really miss him so much...
:(


Barang-barang yang diborong mengalahkan org nak sambut krismas :P
Yang penting ada terselit hadiah anniversary utk saya! dan hadiah untuk si kecik Danisha.. :)


Ini lah rupa kenderaan nak keluar kat port us mana tatau..huhu


.tammat.


Friday, December 17, 2010

DinoTrek 2


Sepetang di JJ Perda.Khamis lepas rombongan kami ke DinoTrek 2.Masing-masing ingat best gila.Rasa macam tak berbaloi langsung.Untuk budak-budak ok lah,tapi untuk mak pak budak rasanya tak ok lah.Danisha masuk-masuk dah dengar suara-suara dinosour dah jerit-jerit.Nampak dinosour gerak-gerak dia tutup mata hihihi.. nasib tak teriak nak keluar.Bagi dia tengok anak-anak buah main game sambil minum susu ok la sikit.

Jom layan gambar masa kat sana.. :))



kalau tengok real anak-anak tu gerak-gerak..
danisha biasa la..takut tengok tu


terpaksalah amik gambar dia dari jauh



susu sebagai umpan nak hilangkan perasaan takut dia..





sekian saja..entry yang buhsan pulak..huhu :P


Tuesday, December 14, 2010

Aktiviti Danisha




Pabila si kecik ini mahu berinai..
-kali pertama danisha try pakai inai.Tahan dan baik sangat-sangat..
sampaikan kita sentuh tak bagi.Lepas tu masa nak buang,melalak dia..
bak kata org tua-tua.."inai mendisiplinkan diri" :))


Malam-malam mengaji dengan sepupu-sepupunya :))
-kalau mood ok macam gini lah dia..


Jangan lupa solat 5waktu.. :)
Ibu mendoakan moga danisha menjadi anak yang solehah dan taat kepada kedua org tua ya..amin..

baru boleh main toys..yippy!!

^_______^





Friday, December 10, 2010

Santai


Baru-baru ni bawa danisha dengan anak-anak buah gi Pantai Merdeka.Uishhh..agak lama gila linda dah tak pi sana.Last time pi sana masa tengah ngandungkan danisha. Dulu nyampah nak pi sebab semak pemandangan mata.Wahh..sekarang dah cantik..dah bersih..banyak dah lain. Playground pun bersih dan safety.Budak-budak ni kemain seronok la main.Dah la diaorang saja time tu.Danisha usah cakap la,benda yang dia suka main papan lungsur.Kalau ada buai yang jenis seat bulat macam mangkuk tu dia suka la..

Lain kali ayah balik kita ajak ayah pi main sana lagi ye sayang..enjoy the pictures... :))





Renung apa tah...ingat ayah ye cayang..







Nak bodek air la tu..air dia dah habiss..hihi

otw balik,main doktor-doktor..


Thursday, December 9, 2010

AWAS!!

Baru-baru ni ada terbaca blog sapa tah pasal benda ni.Last-last linda yang dapat semalam. Ni salah satu taktik terbaru nak mengenakan orang.Secara logiknya memang la bila baca sms tu macam tak pecaya. Mungkin sebab linda dah tau pasal ni. Just nak share kot-kot ada sapa2 yang tatau lagi pasal ni..

Taktik terbaru kenakan orang melalui sms ke handphone anda..

Ni mesej yg linda terima dari nombor +6285242990248.. " ini ayah lagi meminjam hp kawan.sila beli kredit RM30 ke no baru ayah 0178907102.Ayah lagi ada masalah di pejabat polis.Jgn dulu tlpn,nanti ayah yg tlpn.cepat "

Hati-hati kalau anda salah seorang yang terima sms macam ni.Senang cerita buat dont know sajalah.Zaman sekarang macam-macam betul la yang lepa sanggup buat..ada ka nak mintak top up huhuhu :P

*nanti linda update gambar mesej ni sebagai bukti :))


Tuesday, December 7, 2010

Mini Bday Party Danisha


Memandangkan ulangtahun danisha dekat dengan Raya Haji..jadi linda tunda lah ke lain hari. Hari ni semoga dengan keberkatan tahun baru Islam, Maal Hijrah..linda buat sikit jamuan makan-makan hari lahir danisha dengan keluarga sahaja.Ayah pun atas kapal,jadi kami tiada mood lah nak buat besar-besaran macam tahun lepas.Cukuplah sekadar nak menggembirakan hati si kecil ibu ini...Jangan kecik hati ya kawan-kawanku :)



Danisha menggayakan dress Princess hadiah dari ayah di mini BDay party nya..
pandai ayah beli..nanti2 beli lagi ya :)


Chocolate Cip & Walnut kek SR...
menjadi pilihan kali ni


sedapppp....


Birthday Girl


sayang ibu selamanya....


muka-muka yg tak sabar nak mamam kek tu...


Ya Rabbi..anak sapa ni yg comot sungguh..huhu


sedap ibu..terima kasih ayah kirim duit Bday danisha...

terima kasih acik,kak su & kak eda bagi hadiah kat Danisha..
love u olls :))



Monday, December 6, 2010

salam Maal Hijrah


Hari ini,kita melangkah ke tahun baru Hijrah.Linda nak kongsikan Doa Akhir tahun dan Doa Awal Tahun Hijrah untuk di baca bersama.Semoga semua amalan kita di terima dan semua dosa di ampunkan oleh-Nya. Dan semoga kita menjadi insan lebih mulia, lebih bertakwa dan berhijah menjadi lebih baik dari sebelum ini.Amin…


Doa Akhir Tahun. Dibaca 3 kali pada penghujung waktu Asar, sebelum masuk waktu Maghrib.






Doa Awal Tahun. Dibaca sebanyak 3 kali selepas solat Maghrib.




Monday, November 29, 2010

Idola Kecil ku :))


Tengok lah gelagat anak dara sorang ni.Pantang betul dengar lagu ni.Selalu dalam iklan kan kejap sangat.Ni kebetulan anak2 buah linda dah balik,dalam hp dia ada lagu ni.Kami try test pasang kat si danisha.Macam gini pulak jadinya hahaha..layan sajalah si kecik ni :))


i want nobody..nobody..
but you!


video

Waktu kejadian : 29 November 2010
Isnin,10 pagi



Saturday, November 27, 2010

Danisha 2Tahun !!



Kenangan Melahirkan Mu...
Ketahuilah setiap duka kami..
hilang semuanya pabila melihat wajah kecilmu itu..


Nur Danisha
28 November 2008 ~1 Hari~


Alhamdulillah..hari ni 28 November 2010,genaplah 2 tahun umur Danisha.Syukur ke hadrat Ilahi dipanjangkan usia untuk kami terus bersama insan tersayang.Semoga anak ibu terus membesar dengan sihat..membesar dengan bijak..dan menjadi anak yang solehah..amin..

Terkenang balik detik2 sampainya waktu nak bersalinkan danisha dulu.Sampaikan linda tak reti nak takut sebab tak tahu nak takut macam mana bersalin nanti.Sudah rasa,sudah kena barulah tahu.Peritnya nak melahirkan seorang anak.Sebab itulah Allah dah menjanjikan tergolong dalam golongan orang mati syahid & tempatnya Syurga Jannah untuk ibu2 yang meninggal dunia melahirkan anak :))

Seminggu sebelum hari melahirkan danisha...
linda dah mula rasa sakit2 pinggang yang kerap.Last medical check up boleh perut buat senak macam nak beranak.Sampai rasa macam nak pitam dibuatnya.Dah la rutin2 hari medical check up linda pi sorang.Time tu hubby tengah buat kos di Terengganu.Alhamdulillah Allah pelihara semuanya.

Malam sebelum melahirkan danisha...
Lepas Insyak rasa sakit pinggang yang melampau.Nak terkencing,terberak semua ada.Masuk toilet tengok2 dah turun tanda..keluar darah sikit.Cepat2 call hubby suruh dia bertolak balik Kedah.Kesian hubby sorang2 drive dari Terengganu.Susah hati jugak linda,sebab asben ni suka ngantok bila drive.Sebab tu selalu pi mana2 linda akan teman dia.Alhamdulillah Allah pelihara kami sekali lagi.. :)

Malam sebelum pi hospital...
Linda sempat mandi dengan bunga Fatimah kot..minum air tu..buat solat sunat,mintak hajat dipermudahkan semuanya.Sempat makan minum dan last sekali dah ready semua,linda sempat baca 3surah dan amalkan baca doa minta mudah bersalin.Sakit cuma sikit2 tapi agak kerap.Sampai dah tak tahu nak tunggu sakit macam mana,dalam pukul 3pagi ajak mak abah linda bertolak ke hospital.Sempat singgah atm dulu..dan sempat menggunyah-ngunyah buah apple huhu

Hari di hospital...
Dekat pukul 4pagi dah selesai daftar semua,linda masuk wad.Masa terbaring atas katil baru lah mula rasa sakit yang amat sakit.Mujur la mak ada di sisi teman linda sepanjang hari tu.Sempat duk fikir lagi..sempat tak hubby linda sampai nak tengok linda beranak danisha secara live ni..tup..tup.. brubbbb.. alamak mak!! apa yang basah ni?? haha lawaknya daku..air ketuban dah pecah la tu.Panggil misi,lepas linda tukar uniform..misi terus tolak masuk bilik bersalin.Masa tu baru la rasa takut ya amat.Jantung berdebar-debar dengan rasa sakit yang tak tertanggung ni.Dengannya si suami tak muncul2 lagi..entah di mana.Mulut ni setiap minit "ya Allah..ya Allah"... punya la takut last2 mintak misi panggil mak linda masuk teman.Syukur masih ada ibu untuk teman.Mak lah baca2 ayat suci..baca2 doa..Terima kasih mak!!

Dah tak tahan untuk menahan lagi..Misi2 pun mai la tolong ajar push2.Bila dah time nak beranak betul2 baru doktor masuk.Alhamdulillah..tengah2 push..nampak wajah suami tercinta sudah selamat ada di sisi linda :)) hubby tolong bagi semangat sambil pegang tangan.Walaupun hubby curi2 keluar sebab rasa nak pitam hihi.Akhirnya dah push..push...seberat 3.45kg,tepat jam 5:49 pagi,hari Jumaat lahirlah si pengerang jantung..buah hati ibu & ayah.. Nur Danisha Binti Muhammad Nukman..

Semoga suatu hari nanti bila Danisha baca semua ni,MENGHARGAI & tahu betapa peritnya ibu nak melahirkan sayang dulu..

Dan untuk hubby tercinta jugak..moga bertambah meghargai diri ini bila dah tengok secara "live" melahirkan buah hati kita itu...


Bila agaknya nak boleh sambut birthday Danisha dengan ayah??..

Boleh buat birthday party kat KFC..
tiup..tiup..lilin dengan ayah & ibu..

Makan-makan KFC sehingga makan pinggan kertas KFC ni..

Eeeee..mesti best kalau dapat semua tu :))

Permata Ibu...

Kesayangan Ayah...


Sunday, November 21, 2010

Salam Aidil Adha :))


Tak terlambat lagi kot linda nak wish Salam Aidil Adha buat semua..Sibuk sikit raya haji ni sebab anak-anak buah ada kat rumah.Dengan buat kenduri akikah lagi.Penat..penat.. Ni baru la ada kesempatan nak buat entry raya haji.. :)

Tahun ni sedih tak sedih pun kena la buat-buat tak sedih :(
Mana tak sedihnya,tahun ni semua hari penting hubby takdak di sisi..Hari Raya Aidil Fitri..Deepavali.. :P ..Aidil Adha..ni minggu depan birthday danisha..dah la 1st birthday danisha dulu pun hubby atas kapal jugak.Sedih..sedih..Dah takmo sedih-sedih..sambung balik entry ni..

Ni linda ada selit-selit gambar kenangan di hari raya :)


Danisha yang cheeky dan notty...
Ayah jangan sedih-sedih atas kapal.Danisha happy sebab ramai kakak di rumah ^___^


Tengok muka si danisha yang dah mula buat perangai sebab dia ngantok..


Danisha sayang ayah!!
Ayah jauh sangat jadi danisha sayang la benda ni..hihi


Danisha tengah geram tengok pepatung..

Selamat Hari Raya Aidil Adha buat semua dari linda & danisha,sekeluarga...

^____________^